Compare Listings

John Eivind og Anita Ullenes

John Eivind og Anita Ullenes

Erfaringer med leilighetskjøp i Tyrkia gjennom ScanGroup Homes ltd.

Lørdag 6. juni 2009 var det to spente mennesker som satte seg på flyet til Tyrkia.

Etter mange og lange kvelder foran pc´en hadde vi endt opp med å takke ja til en visningstur med ScanGroup Homes for å kikke på leilighet i Alanya området.

På forhånd hadde vi vurdert så grundig som mulig både andre land og også andre steder og tilbydere i Tyrkia. Med til historien hører også at vi antagelig var mer skeptisk enn de fleste etter langvarig nærkontakt med en svært pågående selger av spanske leiligheter for noen år siden, samt også en Tyrkia ferie i 1998, hvor vi ikke ble direkte imponert.

SGHs utgangspunkt med hensyn til oss som potensielle kunder, var altså ikke det enkleste.

At vi likevel til tross for vår skepsis valgte å ta turen til Tyrkia og det med SGH, berodde på tre faktorer:

1 Basert på inntrykk fra internettannonser, virket leiligheter generelt i Tyrkia å gi mer for pengene enn i andre land vi sjekket.

2 Både SGHs annonser og hjemmeside ga et profesjonelt inntrykk og var svært informative.

3 Frode fra SGH var klar på at det på visningstur ikke skulle innebære verken kjøpepress eller masse stress med å besiktige flest mulig leiligheter på kortest mulig tid, men at det også ville være rikelig tid til å ha det hyggelig og bli kjent i området.

Frode holdt ord. Visningsturen viste seg å bli både hyggelig, morsom og også spennende. Vi ble plassert i en kjempeflott leilighet og møtte svært trivelige folk, både i SGH, blant emigrerte nordmenn og ellers. Det tok også kort tid før vi forsto at Alanya -området hadde forandret seg mye i positiv retning siden 1998. Vi likte området kjempegodt med det samme.
På forhånd hadde vi sett oss ut en leilighet vi ønsket å se nærmere på. I tillegg hadde vi tre andre i bakhodet, i fall den første ikke falt i smak. De tre sistnevnte ble ikke nevnt til SGH, da vi først ville se hva de selv foreslo. Stort pluss i boka for at leilighetene de faktisk anbefalte, var de samme vi på forhånd hadde sett oss ut. Altså ikke noe forsøk på å selge oss noe som kanskje ikke passet eller var mye dyrere. Veldig bra!

Vi fikk også styre både antall leiligheter, rekkefølge og tempoet for øvrig.

Og – kjempeflotte leiligheter i Harmony, Laguna, Happy Life og Prestige til tross: For vår del falt vi fullstendig for stedet vi ble innkvartert i, Trust Residence. Spørsmålet ble da etter hvert om den leiligheten vi ønsket var ledig og om prisen passet.

Så etter noen svært spennende timer, ble det klart at leilighet 4 i Trust var vår.
Da var det vi til fulle fikk se at SGHs gode rykte stemte: Allerede dagen etter tilslag begynte klargjøringen av leiligheten. Samtidig ble vi tatt med av Mahmut, Erik og Frode på den byråkratiske runddansen som trengs for å ordne de formelle tingene. Aldri i livet om vi ville ha gjort det alene…..Med Mahmut i førersetet og Frode betryggende, norsk og muntert til stede, gikk alt imidlertid raskt og smertefritt i løpet av noen timer.

Deretter ble vi jammen samme ettermiddag med alltid hjelpsomme Erik og plukket ut møbler. En effektiv og innholdsrik dag ble avsluttet med felles middag på Eriks trivelige Ali Baba restaurant.

Avtalen var så at leiligheten skulle være helt klar og ferdig møblert da vi skulle ned igjen fire uker senere.

Og det var den. Aircondition, hvitevarer, møbler og gardiner….alt var på plass som lovet!

Så det var en overveldet familie som i juli for første gang tilbrakte sommerferien i egen leilighet i Tyrkia….

Selv om alt dette skjedde i sommer og altså for relativt kort tid siden, så har vi da rukket å danne oss en del inntrykk og gjøre oss noen erfaringer.
Disse ønsker vi å videreformidle, fordi vi i løpet av sommeren har truffet andre som har hatt svært dårlige erfaringer og da med andre aktører i bransjen.

Vi er altså kjempefornøyde med vår leilighet og at vi valgte ScanGroup Homes Ltd. Spesielt vil vi fremheve:
– Oppfølgingen og servicenivået både før -, under- og etter selve handelen. Ikke noen 9 –15 kontortid her, nei; Dagen er ikke slutt før jobben er gjort! Uten at vi har erfaring med andre, kan vi aldri tro at noen kan matche SGH her. Utrolig betryggende, spesielt i et fremmed land med ukjent kultur.

– Den vennlige og humørfylte atmosfæren både visning og handel ble gjennomført i.

– Det helhetlige ved handelen. Vi gikk for en pakkeløsning med omkostninger og møbler inkludert. Veldig enkelt og lettvint.

– Muligheten for serviceavtale. Et must, mener nå vi.

– Viktigheten av å ha en direktør med Mahmuts anseelse og respekt i bransjen. Når han gir beskjed om at noe skal ordnes, så skjer det omtrent på minuttet. Uvurderlig!

– Vi tror også det er viktig at SGH har både tyrkiske og norske ansatte. Det handler ikke bare om språk, men også om gjensidig forståelse for kultur og begrepsoppfatninger.

Har vi da noe negativt å anføre? Egentlig ikke. Tvert i mot så har vi enda mer å anføre på pluss siden:
Den gode maten, at tyrkere er et vennlig og trivelig folkeferd, en rekke nye venner og gode naboer. For ikke å glemme a-ha opplevelsen man får etter et blikk over gjerdet til charterhotellene, og ser at der ligger det fire hundre halvampre turister i evig kamp om solsenger og kvadrat centimeter i støyhelvete rundt bassenget, mens vi selv kommer fra eget bassengområde, hvor det er rolig, plass i massevis og langt triveligere stemning…..

Så takk for handelen, SGH, – vi sees på Ali Baba!

Med hilsen John Eivind og Anita Ullenes

img

admin

Related posts

Solveig M. Christensen & Roy Sørensen

Etter 5 år takker vi for MEGET god service, hjelp til hva det enn måtte være og ikke minst...

Continue reading
by admin

Jan and Ellen Aasli

Kjøp av leilighet i Tyrkia Vi er et par som har reist på utallige charter-turer gjennom snart...

Continue reading
by admin

Sigrid og Geir Midttveit

Vi reiste på visningstur i påsken 2012 etter å ha fått anbefaling frå kjente. Vi hadde også...

Continue reading
by admin